Премиерът Бойко Борисов се обяви за това магистратските организации да могат

...
Премиерът Бойко Борисов се обяви за това магистратските организации да могат
Коментари Харесай

Борисов подкрепи европейско финансиране за магистратските организации

Премиерът Бойко Борисов се разгласи за това магистратските организации да могат да получават финансиране от Европейския съюз.

Той разгласи позицията си в отговор до ръководителя на Съюза на юристите в България Владислав Славов по отношение на измененията в Закона за правосъдната власт, обвързван с финансирането на неправителствените организации.

" Като пълновръстен член на Европейския съюз, България и по-специално българските жители и организации имат опцията да усетят оптимално позитивите от европейската взаимност. Категорично поддържам разбирането, че магистратските организации не вършат изключение и не следва да бъдат лишавани от опцията да работят по планове и стратегии на Европейски Съюз ", разгласи Борисов.

Той показва, че е предложил на министъра на правораздаването Цецка Цачева да влезе в разговор с народните представители от парламентарната група на ГЕРБ, с цел да разиска с тях опциите за внасяне на ремонти сред първо и второ четене на ЗИД на Закона за правосъдната власт, тъй че да отпадне възбраната за магистратските организации да употребяват разнообразни европейски стратегии и фондове.

Подобно мнение изрази предходната седмица и основният прокурор Сотир Цацаров. 

Срещу измененията в Закона за правосъдната власт, които бяха импортирани предходната седмица, се оповестиха множеството организации на магистрати, които са финансирани главно от проекти по донорски стратегии.

По-рано през днешния ден депутатите в правната комисия в Народното събрание одобриха измененията на първо четене с 12 гласа " за ", 1 - " срещу " и 5 " въздържал се ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР